Palaestra

Welke vitaminen heb ik nodig na een Gastric Bypass behandeling?

Maagverkleining

Welke vitaminen heb ik nodig na een Gastric Bypass behandeling?

Geplaatst op

Als je een operatie hebt ondergaan om af te vallen, dan dien je de rest van je leven goed op je vitamine en mineralen inname te letten. Er zijn een aantal essentiële vitaminen, waarvan je een minimale hoeveelheid per dag in dient te nemen. In dit blog behandelen we een aantal van deze essentiële vitaminen.

Vitamine D

Vitamine D is een in vet oplosbare vitamine die van nature aanwezig is in een paar voedingsmiddelen. Het wordt toegevoegd aan andere voedingsmiddelen, zoals WLS formules en is beschikbaar in vele voedingssupplementen. Vitamine D heeft de eigenschappen van zowel een hormoon als een vitamine en is noodzakelijk voor het gezond houden van je botten. De belangrijkste biologische functie van vitamine D is het op peil houden van een normaal calcium- en fosforgehalte in het bloed.

Vitamine B12

Vitamine B12 is een cruciale B-vitamine. Het is nodig voor de gezondheid van het zenuwweefsel, de hersenfunctie en de productie van rode bloedcellen. Vitamine B12 wordt ook wel Cobalamine genoemd. Vitamine B12 komt van nature voor in dierlijke producten, waaronder vis, vlees, gevogelte, eieren en melkproducten. Vitamine B12 is over het algemeen niet aanwezig in plantaardig voedsel, maar wel vaak toegevoegd aan ontbijtgranen zoals muesli.

IJzer

IJzer is belangrijk bij het maken van rode bloedcellen, die zuurstof in het lichaam mogelijk maken. Verder helpt het bij het omzetten van voedingsmiddelen in energie en het versterken van je immuunsysteem. Een tekort aan ijzer kan dus ook leiden tot ziekte. Maar let op: een overschot aan ijzer wordt ook afgeraden. Ook dit kan namelijk leiden tot ziekte. Vraag je huisarts naar de aanbevolen hoeveelheid ijzer. In sommige gevallen zul je zien dat je al voldoende ijzer binnenkrijgt met jouw huidige voedingspatroon. Je vindt ijzer namelijk ook in normale voeding, zoals :

  • Volkoren voedsel (zilvervliesrijst)
  • Vlees
  • Bonen
  • Noten
  • Gedroogd fruit
  • Verrijkte ontbijtgranen
  • Sojabonenmeel

Gerelateerde berichten

Manieren om je uitstraling te verfrissen

Een lange werkweek, kinderen, uitjes met vrienden of familie: je agenda kan voor je het doorhebt overvol zitten. De hele week vliegen geeft veel...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden