Palaestra

Welke sporten zijn het meest gezond?

Sport kiezen

Welke sporten zijn het meest gezond?

Geplaatst op

Er is keuze genoeg als het gaat om het kiezen van een sport. In deze blog presenteren we je er een aantal die werkelijk het allerbeste voor je zijn. We houden je niet langer in spanning en zullen direct met de deur in huis vallen: je vertellen welke sport het beste is en waarom. Kijk snel met ons mee en doe er je voordeel mee.

Verschillende sporten

Kies altijd voor een sport die je leuk vindt. Iets aan sport doen is altijd beter dan niet aan sport doen. Wanneer je wilt kiezen wat het allerbeste voor je gezondheid is, dan is er een top 5 van sporten die boven het maaiveld uitsteken. Kijk snel met ons mee en doe er je voordeel mee:

·        Zwemmen

De topper van dit lijstje is zwemmen. Ook waterpolo is een optie. Je belast je gewrichten niet en 30 minuten zwemmen per dag helpt je een stuk vrolijker te zijn. Mocht je last hebben van sombere gevoelens, dan is deze natte sport een perfecte manier om jezelf beter te laten voelen. Wil je goed leren zwemmen? Dan is Zero2Hero een perfecte zwemschool om de fijne kneepjes van het zwemvak te leren.

·        Tai Chi

We ontdekten Tai Chi in het Oosten, maar ook in het Westen is het een zeer populaire sport geworden. Wat is het eigenlijk? Het is een bewegingsmeditatie waarbij evenwicht bewaren en energie een belangrijke rol spelen. Je komt er helemaal lekker van tot rust. In de ochtend zie je in Aziatische landen veel mensen Tai Chi doen. Dat hoort daar helemaal bij het morgenritueel. Waarom dan niet lekker Tai Chi beoefenen in je doorzonwoning te Blaricum? Of je aansluiten bij een club. Precies, ga ervoor!

·        Fitness

Met fitness of krachttraining bouw je spiermassa op en verbrand je vet rond de spieren. Dit calorieverbrandingsproces gaat ook door wanneer je rustig thuis aan het bijkomen bent. Doe je een andere sport naast het krachttrainen, bijvoorbeeld hand- of voetbal, dan heb je minder snel last van blessures omdat je spieren sterker worden van krachttraining.

·        Snelwandelen

Wanneer je lekker wilt afvallen en bewegen, zonder dat je last krijgt van knieën en enkels, dan is wandelen of snelwandelen een goede optie. Veel betere dan joggen, waarbij je je skelet behoorlijk kunt belasten wanneer je niet de juiste hardloopschoenen hebt. We moeten je wel waarschuwen: dat snelwandelen ziet er wel een beetje mal uit. Maar als je daar geen moeite mee hebt – waarom zou je ook – dan kun je gewoon lekker gaan snelwandelen met een stel vrienden of vriendinnen.

·        Roeien

Een andere sport die je op het water kunt doen, is natuurlijk het al oude roeien. Dit kun je ook mooi samen met anderen doen. Het is dus een echte teamsport. Toch kun je ook lekker alleen roeien en een stuk gaan varen met een kano bijvoorbeeld. Beter is wel om samen te gaan met meer mensen, omdat ze dan bij een calamiteit alarm kunnen slaan. Precies om die reden gaan duikers ook altijd met z’n tweeën. Dat is trouwens ook een hele leuke sport om te doen, by the way

Conclusie

Je kunt nu niet meer aankomen met het excuus dat sporten zorgt voor blessures, want neem een sport als zwemmen: de kans dat je daarmee een spier verrekt is vrij klein. We raden je dan ook zeker aan om een paar keer in de week te gaan zwemmen. Doe je liever een andere sport. Dan is dat ook prima!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden