Palaestra

Nooit meer losse veters tijdens het rennen?

Nooit meer losse veters tijdens het rennen?

Geplaatst op

Het is ontzettend vervelend als je in een flow zit tijdens het rennen en je moet opeens compleet stoppen en je veters strikken. Je hele ritme stel je in op je ademhaling en het komen in een flow en dan plotseling: “shit”… In deze blog geven we je tips wat jij kunt doen om dit tegen te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld elastische veters kopen. 

Elastische veters

Elastische veters zijn veters die je in de schoenen doet en vervolgens nooit meer hoeft te strikken! Het enige wat je hoeft te doen is het elastiek aan te trekken en je kunt gaan met die banaan. Ze komen in ontzettend veel verschillende kleuren zodat je ze prachtig kunt matchen met je sportoutfit en je hardloopschoenen. Ze zitten ook nog eens veel lekkerder dan gewone veters omdat ze gemaakt zijn van elastisch materiaal.

Hardloopschoenen zonder veters

Je kunt tegenwoordig ook hoogwaardige hardloopschoenen kopen zonder veters. Deze schoenen maken gebruik van elastisch stof die zich aanpast aan jouw voet. Dan weet je al helemaal dat je nooit meer hoeft te stoppen voor je veters. Het is bij deze schoenen wel erg belangrijk dat je ze eerst goed past. Als je een te krappe maat of te grote maat neemt, kunnen ze vervelend aanvoelen aan je voeten tijdens het rennen. Net als met andere hardloopschoenen die niet goed zitten, krijg je dan blaren. 

Alleen voor de extreme renners

Er zijn tal van mensen die er heilig van overtuigd zijn dat je blootvoets moet gaan rennen. Ze zijn van mening dat wij als mensen geëvolueerd zijn om lange afstanden te rennen op blote voeten en dat het beter voor je lichaam is. Het is hierbij wel belangrijk dat je het rustig opbouwt, en dan met name het eelt op je voeten. Je moet een goed stuk eelt op de voeten willen kweken om de harde grond en dingen als takjes minder te voelen. Het is mogelijk en veel mensen zijn je voorgegaan, maar het is wel een stuk makkelijker (en volgens andere gezonder) om gewoon op hardloopschoenen te rennen. Een tussenstap zijn de fivefinger hardloopschoenen. Deze schoenen zijn dun, elastisch en vormen zich om je tenen heen. Je hebt als het ware dus een lichte bescherming om je voeten heen maar geen volledige schoen. Wil je gewoon lekker rennen zonder te focussen op losse veters of steentjes die pijn doen aan je zolen? Kies dan voor de elastische veters of de hardloopschoenen zonder veters.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden