Palaestra

Het belang van de correcte sportkleding

Voetbal

Het belang van de correcte sportkleding

Geplaatst op

Heb je je wel eens afgevraagd waarom sportkleding niet in elke sport hetzelfde is? Waarom hebben voetballers T-shirts en hebben basketballers weer overgrote hemden? Waarom dragen honkbalspelers nagenoeg allemaal een pet? Waarom doet men liever yoga op een yoga mat in plaats van op de grond? Elke sport heeft zijn eigen tenue en eigen typerende kledingstukken. In deze blog leggen we je uit wat het belang is van de verschillende soorten sportkleding die je vindt in de wereld van het sporten.

Bescherming

Het zal niet als een verrassing komen dat een groot deel van de kleding die sporters dragen doorgaans ter bescherming dienen van de sporter. Denk hierbij aan bij voorbeeld de scheenbeschermers voor voetballers, helmen bij beoefenaars van American Football en diverse sportbraces bij het hardlopen en de marathonrenners. Deze beschermende onderdelen worden vaak gedecoreerd of bedekt door kleding in de kleuren van het team waarvoor de speler speelt. Dit brengt ons op het volgende punt.

Herkenbaarheid

Zeker bij het beoefenen van een teamsport is het van belang dat er geen ogenblik een twijfel mag zijn over of iemand nu wel of niet bij je team hoort. Je wil immers niet een pass geven aan de tegenpartij! Dit is ook een groot onderdeel van het belang van de correcte sportkleding.

Bewegingsvrijheid

Het is heel belangrijk dat je in staat bent om zo goed mogelijk te bewegen wanneer je je favoriete sport uitoefent. Dit is dan ook de reden waarom er op de voetbalvelden, hockeyvelden, tennisbanen, etc. eigenlijk altijd korte broeken worden gedragen door de sporters. Dit zorgt ervoor dat ze hun benen eenvoudig kunnen bewegen.

Cultuur en gebruik

Een groot deel van waarom bepaalde kledingstukken en eigenlijk ook kledingstijlen thuishoren bij een bepaalde sport, is omdat deze sporten inmiddels synoniem zijn met hun tenues. Het kan een functioneel onderdeel zijn, zoals schoenen met noppen, maar ook iets wat meer met de stijl te maken heeft, zoals de extra grote hemden van basketballers of de wat groot uitgevallen petten van honkbalspelers.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden