Palaestra

Een tennisbaan onderhouden: de tips

tennisen

Een tennisbaan onderhouden: de tips

Geplaatst op

Een groeiend aantal mensen heeft interesse in een sportbaan. Een tennisbaan aanleggen is een hele klus, maar even zo goed is het onderhouden ervan een flinke opgave. Daarom gaan we je in deze blog een aantal tips geven waarmee je dit een stuk gemakkelijker kunt doen.

Blijf schoonmaken

Gedurende het hele jaar heeft de sportbaan het nodige onderhoud nodig. Ook in de winter is er bijvoorbeeld de noodzaak dat je bladeren en andere onreinheden van de baan haalt. Op deze manier bestrijd je vocht dat zo niet voor instabiliteit kan zorgen.

Water weg laten lopen

De tennisbaan wordt nat als het regent, dat is logisch en niet erg. Zorg er dan wel voor dat je een goed afwateringssysteem hebt. Dat zorgt ervoor dat de baan niet doordrenkt wordt door water. Dat is vooral bijzonder slecht voor de onderlaag die voor de stabiliteit zorgt.

Reinigingsmiddelen

Het kan zo zijn dat er een onreinheid op de baan te zien is, bijvoorbeeld een vlek door een bepaalde kleurstof. Die kun je verwijderen met biologische reinigingsmiddelen. Dat is beter voor het milieu. Vanzelfsprekend. Denk aan allesreiniger.

Sportschoeisel

Een tennisbaan behoudt zijn kwaliteit veel langere wanneer je erop sport met geschikte sportschoenen. Zo beschadigd de baan niet. Weet dus waarmee je op de baan loop, rent en staat. Bij de sportwinkel kunnen ze je precies vertellen wat je moet dragen. Ben je een fervent tennisser, dan is het duidelijk dat je weet welke schoenen je moet dragen.

Conclusie

Je hoeft geen genie te zijn om te kunnen leren hoe je een tennisbaan schoon moet houden. Wel is het belangrijk om een aantal eenvoudige tips aan te houden. Veel succes met het onderhoud van je tennisbaan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden