Palaestra

De voordelen van een bakfiets

bakfiets

De voordelen van een bakfiets

Geplaatst op

We zien de laatste jaren veel bakfietsen op de weg. Vooral onder families en bij kinderdagverblijven is de bakfiets een populair vervoersmiddel. Eenvoudig met maar één vervoersmiddel het hele gezin of de hele groep kinderen kunnen vervoeren, hoe makkelijk kan het zijn? Een bakfiets heeft daarnaast nog meer voordelen. In deze blog vertellen we je meer over wat een bakfiets allemaal te bieden heeft.

Veel extra ruimte

Met een bakfiets heb je gewoon meer ruimte dan met een normale fiets. Afhankelijk van de grootte van de fiets kun je ongeveer 2 tot 10 kinderen vervoeren in de bak. Ook kun je de ruimte van de bakfiets gebruiken om spullen als boodschappen in te vervoeren.

Kost weinig kracht

Door het lichte materiaal en de hoogwaardige kwaliteit van een bakfiets, kost het fietsen ondanks de zware lading in de bak weinig kracht. Zo kun je op een ontspannende manier de stad doorfietsen en tegelijkertijd een groep kinderen vervoeren met de bakfiets.

Geen parkeerproblemen

Waar je in grote steden met de auto vaak parkeerproblemen hebt, is dit met een bakfiets niet het geval. Er zijn ook in de wat grotere steden vaak veel fietsenstallingen en andere plekken waar je de fiets kunt neerzetten. Naast het eenvoudiger parkeren, ben je in de stad vaak ook sneller op de plaats van bestemming. Dit komt doordat het autoverkeer in veel steden erg druk is.

Gezond vervoersmiddel

Met fietsen bewegen we nou eenmaal meer dan wanneer we met de trein gaan of in de auto zitten. Daarom kun je met het gezin beter de bakfiets pakken dan de auto of trein. En door de grote ruimte die de bak heeft, is er ook geen excuus meer dat de kinderen zelf nog niet kunnen fietsen en de auto daardoor een betere optie is. Doe eens gezond, koop een bakfiets en ga er lekker op uit met het gezin!

Ideaal voor kinderen

Voor kinderen is het heerlijk om in een bakfiets te zitten. Ze zitten laag op de grond en kunnen daardoor heerlijk rondkijken. Zo is een bakfiets niet alleen handig om alle kinderen in te kunnen vervoeren, maar ook nog eens leuk voor de kinderen zelf.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden