Palaestra

De opmerkelijke geschiedenis van het paaldansen

workshop paaldansen

De opmerkelijke geschiedenis van het paaldansen

Geplaatst op

Veel mensen kennen paaldansen uit de stripclubs, maar het heeft wel degelijk een andere oorsprong. In deze blog praten we je een beetje bij over deze opmerkelijk populaire sport. Er gaan zelfs stemmen op om er een olympische sport van te maken. Misschien voert dat wat te ver, misschien ook niet. Dat hangt af van je mening over deze sport. Lees snel verder en ontdek de opmerkelijke geschiedenis van het paaldansen. Een workshop paaldansen is leuk en vermakelijk voor een hele groep meiden.

Wat is paaldansen?

Je kunt paaldansen zien als een combinatie van dansbewegingen en acrobatiek. Je voert ze uit rond een stalen paal. We denken natuurlijk aan stripclubs bij zo’n paal. Tegenwoordig proberen veel mensen die met paaldansen bezig zijn om dat imago kwijt te raken. Toch zijn er ook veel dansscholen die het juist willen behouden en het samen met stripteaselessen aanbieden. Het is dus maar net wat je er zelf mee wil.

Roots van paaldansen

De wortels van het paaldansen liggen in India en China. In deze landen waar we zoveel cultuur van geërfd hebben, gebruikte men als eerste een paal bij het dansen. Het dansen rond de paal was in India deel van het trainen van worstelaars. Ook tegenwoordig is het een bijzonder inspannende activiteit. In China was de paal bekleed met rubber. De dansers hadden speciale kleding aan, zo hadden ze betere grip. Maar bij de later variant van paaldansen hadden de danseressen minder kleding aan.

Het moderne paaldansen

Het paaldansen zoals wij het kennen in Canada ontstaan, zo rond het jaar 1980 werd het concept daar in de stripclubs geïntroduceerd. Je zou verwachten dat het in Las Vegas ontstaan zou zijn, maar de Amerikanen namen het dus van de anders zo brave Canadezen over 😉. In deze tijd ontstaan er ook de eerste dansscholen waar paaldansen te leren was.

Ultramodern paaldansen

Weg van de stripclubs en meer richting de olympische status, is het nieuwe paaldansen een fitness systeem geworden waar je echt resultaten mee kunt bereiken. De acrobatische bewegingen vragen veel spierkracht en dit is een manier om sterker te worden en af te slanken. Vooral vrouwen houden zich bezig met paaldansen.

Voordelen van paaldansen:

  • Krachttraining
  • Sexy
  • Gezond
  • Hobby om te doen
  • Eventueel olympische sport in toekomst

Meer ontdekken?

Op onze site vind je meer ideeën voor je sport of hobby en houden we je op de hoogte van het laatste nieuws. Laat je inspireren!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden