Palaestra

De fietstrends van 2020 voor jongeren

De fietstrends van 2020 voor jongeren

Geplaatst op

Het jaar 2020 wordt geteisterd door een nieuw virus die de hele wereld op zijn kop zet. Wat doet dit met het koopgedrag van de fietsers in hét fietsland van de wereld? In deze blog bespreken we welke trends op gebied van fietsen de ronde doen in 2020. 

Personaliseer je fiets

De jongvolwassen van tegenwoordig willen zich onderscheiden van de rest. Dit zien we terug in de kleren, muziek en “hobbies”. Maar ook fietsen kunnen gepersonaliseerd worden. Via www.defietsfabriek.nl kun je je naam op een fiets laten zetten en weet je dus zelfs na een nachtje vol drank waarschijnlijk nog wel welke fiets van jou was. Ook kun je hier zelf de kleur kiezen. 

De sportfiets

In tijden van opsluiting (lees: Corona), zien we dat steeds meer jongeren onrustig worden. Ze willen wel wat doen maar weten niet goed wat. Opeens weten ze het: “We gaan de oude garde achterna en trekken een wielrenpakje aan”. Racefietsen vliegen over de toonbank en de pelotons worden steeds jonger. Maar ook fietsen die niet vooruit komen zijn zeer populair. Omdat de fitness scholen waren gesloten, kochten mensen steeds meer hometrainers. Het fietsen beperkten zij dus tot de woonkamer.

Elektrische fietsen

Elektrische fietsen zijn niet meer weg te denken in het straatbeeld. Je fiets lekker rustig richting een rotonde op jouw oude kroegfiets die al trouw en gauw zo’n twintig jaar mee gaat, sjeest er plotseling een elektrische fiets de rotonde over. Met schrik zie je dat het gaat om een persoon van dik in de zeventig die geen angst meer kent. Maar ook jongeren kiezen steeds vaker voor een elektrische fiets. Zij willen echter niet een suf model, maar willen wat stoers. Daarom zien we steeds vaker de moderne elektrische fietsen voorbij komen zoals de Super73 en de Cowboy 3. Deze frames zien er niet suf uit en fietsen zeer comfortabel. Ideaal dus voor de student of jongvolwassene die wél extra geld heeft liggen om te spenderen aan een dure fiets.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden