Palaestra

De 5 beste redenen om een personal trainer in te huren

Personal training

De 5 beste redenen om een personal trainer in te huren

Geplaatst op

Fitnessen doe je in principe om zowel fysiek als mentaal gezonder te worden en beter in je vel te zitten. Dit is echter niet altijd even makkelijk om zelf te realiseren en vol te houden. Gelukkig kun je bij de meeste sportscholen dan ook een personal trainer inschakelen om je te ondersteunen. Maar waarom zou je dit precies doen? In dit blog zetten we vijf redenen voor je op een rijtje.

Verklein het risico op blessures

Het is bijzonder eenvoudig om zelf aan de slag te gaan met een fitnessprogramma. Op internet is immers genoeg te vinden. Als je zonder begeleiding gaat sporten controleert echter niemand of je de juiste oefeningen doet en hoe je deze uitvoert. Een verkeerde uitvoering leidt bijna altijd tot blessures en andere lichamelijke klachten. Een personal trainer met kennis van zaken let op of je de juiste vorm hebt en daardoor verminder je de kans op blessures.

Begeleiding en motivatie voor de lange termijn

In het begin van het jaar beginnen veel mensen met sporten. Na een aantal maanden kakt het bij een hoop echter weer in, voornamelijk vanwege een gebrek aan motivatie. Met personal training heb je iemand die je continu blijft motiveren en ook daadwerkelijk pusht om je opgestelde doelen te behalen, al is dit een project van meerdere maanden. Daarbij stellen zij de programma’s op,  zodat je je daar zelf niet druk over hoeft te maken.

Afwisseling in programma’s

Een groot deel van de mensen die afhaken met sporten doen het omdat ze de oefeningen op een gegeven moment te repetitief en daardoor saai vinden worden. Personal trainers zijn gespecialiseerd in het opstellen van trainingsprogramma’s die het leuker maken om te blijven sporten.

Efficiënt en effectief trainen

Als mensen naar de sportschool is het vaak met een doel. Alle oefeningen zouden in principe het teken moeten staan om dat doel te bereiken. Als je de oefeningen zelf kiest kan het zijn dat het niet de meest effectieve manier is om je doelen te bereiken, gezien je lichaamsbouw en bepaalde behoeftes. Met personal training kijkt de specialist naar je lichaam en doelen en stemt daar het programma op af. Zo bereik je je doel sneller!

Personal training is niet duur

Veel mensen zien de kosten van personal training als een obstakelpunt. Als je het in perspectief zet valt het echter heel erg mee. Neem bijvoorbeeld Elite Performance, een aanbieder van personal training in Lelystad. Zij bieden een personal training aan vanaf €85 euro per maand. Hoewel dit misschien veel lijkt kun je in drie maanden enorm veel bereiken. Dit heeft een positieve invloed op je fysieke en mentale gesteldheid. Zet het daarbij af tegen een aantal keer (minder) lunchen of uitgebreid op stap gaan en je hebt de kosten er al weer uit.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden