Palaestra

4 voordelen van elektrische fietsen

Bagageruimte op de fiets

4 voordelen van elektrische fietsen

Geplaatst op

Je ziet ze steeds vaker in het verkeer: de elektrische fiets. Voorheen waren deze fietsen voornamelijk in trek bij ouderen, maar tegenwoordig wordt de elektrische fiets door alle leeftijdsgroepen gekocht. Waar de elektrische fiets zo populair is? Wij leggen het je uit in dit blog.

Je hoeft minder vaak de auto te pakken

De autowegen worden steeds drukker en het OV raakt overvol; de elektrische fiets is hier een ideale oplossing voor (mits je enigszins in de buurt van je werk woont). Je vermijdt hiermee de files en de drukte in de treinen en je bent ook nog eens milieuvriendelijk bezig. Steeds meer  bedrijven werken ook met een fietsplan, waarbij je een elektrische fiets kunt leasen tegen een veel vriendelijker bedrag dan bijvoorbeeld voor een auto. Informeer hiernaar bij je werkgever.

Een elektrische fiets is milieuvriendelijk

Elke dag dat je niet meer in de auto of trein hoeft te stappen, gaat je CO2 voetdruk omlaag. Een elektrische fiets hoeft maar eenmalig aangeschaft te worden en is daarna (bijna helemaal) CO2 neutraal. Bijkomend voordeel is dat de accu van elektrische fietsen meestal ook gerecycled kunnen worden.

Een elektrische fiets is goedkoper in de maandlasten

Wanneer je een auto gebruikt voor je woon-werk verkeer, ben je hier maandelijks een behoorlijk bedrag aan kwijt. Denk aan verzekering, belasting, onderhoud en brandstofkosten. Een elektrische fiets hoef je alleen maar te verzekeren (welk maandbedrag lager ligt dan bij die van een auto) en moet er af en toe naar de accu gekeken worden. Erg vriendelijk voor de portemonnee dus!

Een elektrische fiets is snel en comfortabel

Hoewel het natuurlijk niet direct te vergelijken is met de auto, is een elektrische fiets snel en comfortabel. Een elektrische fiets haalt meestal 25 kilometer per uur, waarmee je je reistijd aanzienlijk kan verkorten vergeleken met een normale fiets. Er zijn zelfs speciale elektrische fietsen, de zogeheten Speed Pedelecs, waarmee je maar liefst 45 kilometer per uur mee kan halen. Door de elektrische ondersteuning heb je weinig tot geen last meer van tegenwind en kom je makkelijk een heuvel op.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden